Süti-Csillag ablakocskák - Jégkása
2005.10.27. 01:09
Csillag ablakocskák
Hozzávalók: 250g liszt, 1 csapott tk. sütőpor, 1 tasak Aranka krémpor vanília ízű, 100g cukor, 1 tasak vaníliáscukor, 175g vaj vagy margarin, 1 tojás, 30g tortadara,200g étcsokoládé.
Elkészítés: A lisztet és a sütöport elkeverjük és egy keverőedénybe szitáljuk. A többi hozzávalóval is hozzáadjuk és kézi robotgéppel a dagasztóspirál segítségével először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton jól összedolgozzuk.
A tészta 2/3-át kivesszük és egy enyhén belisztezett munkalapon kézzel belegyúrjuk a tortadarát. Vékonyra nyújtjuk és kb. 4 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki . A korongokat sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük és kisütjük. A világos tésztát ugyancsak enyhén belisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk és ugyanannyi kb. 4 cm átmérőjű kört szaggatunk belőle mint a csokisból, csillagformát szaggatunk a közepéből és kisütjük. 180 fokon.
A süteményt a sütőpapírral együtt lehúzzuk a tepsiről és hagyjuk kihűlni. A csokoládét megolvasztjuk és teáskanál segítségével a teli korongokat megkenjük, majd a csillagos korongokkal összeragasztjuk. Kicsit összenyomjuk és hagyjuk megszilárdulni. Lehet mogyorókrémmel is összeragasztani.
|