Áfonyás pogácsa - Jégkása
2005.10.27. 01:13
Áfonyás pogácsa
Hozzávalók: 250 g sima liszt, 200 g teljes kiőrlésű liszt, fél teáskanál só, 1 teáskanál szódabikarbóna, 50 g szobahőmérsékletű vaj, 1 evőkanál cukor, 1 db tojás, 300 ml tejszín, 100 g aszalt vörös áfonya
Öntsük a liszteket egy nagy keverő tálba, szórjuk bele a szódabikarbónát, sót, áfonyát és a cukrot. Vágjuk bele a vajat, majd kezünkkel morzsoljuk jól össze. Öntsük hozzá a tejszínt és a tojást, gyúrjuk jól össze.
Formázzuk cipóvá, majd borítsuk lisztezett deszkára. Nyújtsuk körülbelül egy centi vastagságúra. Pogácsa szaggatóvak szúrjuk ki és tegyük egy sütőlapra egymástól két centi távolságra.
|