Zabpelyhes, meggyes süti - Jégkása
2005.10.27. 01:13
Zabpelyhes meggyes süti
Hozzávalók: 1 po = 250 ml 1.5 po liszt 2 ml szódabikarbóna 2 po zabpehely 1 po barnacukor 1 po margarin 1 cs vanilliás cukor 600 gr meggy 4 ek keményítő 2 ek fahéj 2 ek amarettó likőr 150 gr cukor 2 ek citromlé
A meggyet saját levében a cukorral, a citromlével, a fahéjjal feltesszük főni , mikor forr vízzel elkevert keményítővel besűrítjük (sűrű szószt készítsünk) tűzről levéve ízesítsük likőrrel. A tészta alapanyagait egy nagy tálba tesszük és összedolgozzuk, egy a forgácshoz hasonló tésztát fogunk kapni. Kivajazott és lisztezett közepes tepsibe a tészta 2/3-at tesszük, kézzel egy kicsit lenyomjuk. Erre tesszük a meggyszószt, majd a tészta másik felet. 170 fokon 20-25 percig sutjuk.
|