Körtés puliszka torta - Jégkása
2005.10.27. 01:14
Körtés puliszka torta
Hozzávalók: 3/4 pohár cukor, 4 darab körte, fél citrom leve, 2 evőkanál méz, 3 darab tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 1 pohár liszt, 1/3 pohár kukorica dara (1 pohár = 250 ml)
Hámozzuk meg a körtéket, vágjuk négy felé, szedjük ki a magházát majd locsoljuk meg citromlével és mézzel. Egy keverő tálba tegyük a tojásokat, vaníliás cukrot, cukrot majd elektromos habverővel addig keverjük amíg könnyü és habos nem lesz. Óvatosan adagoljuk hozzá az olajat, a lisztet és a kukorica darát is. Vigyázzva forgassuk bele a körte szeleteket, majd az egészet egy kivajazott és liszttel megszórt tortaformába öntsük. Süssük 50 percig 130-140 fokon, majd a végé felé fogvájóval ellenőrizzük, hogy elkészült e. Ha a fogvájóra nem tapad a tésztából, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a tortánk elkészült. Pár percig pihentesük még a tortaformában, majd csatoljuk le róla a peremét. Ha kihült tejszínhabbal vagy fagyival tálaljuk
|