Süti-Mézeskalács házikó - Jégkása
2005.10.28. 01:43
Mézeskalács házikó
Hozzávalók: 17 dkg méz, 5 dkg cukor, 5 dkg vaj, 30 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 ek. kakaópor, 1 tk. Mézeskalács fűszerkeverék, 1 narancs reszelt héja, 2 tojásfehérje, 40-50 dkg porcukor a nyújtáshoz és tepsibe liszt. A tepsi kikenéséhez margarin, a díszítéshez különféle édességek.
Elkészítés: A mézet a cukorral és a vajjal addig főzzük, amíg a cukor feloldódik, majd hagyjuk kihűlni. Hozzákeverjük a sütőporral, a kakaóporral, a fűszerkeverékkel és a narancshéjjal elvegyített lisztet. A masszát folpackba csomagolva kb. 1 órát hűtőbe tesszük.
A tésztát kb. 0,5 cm vastagra kinyújtjuk és a sablonok alapján kivágjuk a különböző részeket. A tetőből az oldalfalból az elejéből és a ferde kéményrészből kettőre van szükség. A házikó elején ablakot és ajtót vágunk. A maradék tésztából fenyőket szúrunk ki és margarinnal kikent lisztezett tepsiben, 200 fokon 10-15 perc alatt megsütjük.
A kemény habbá vert tojásfehérjébe belekeverjük a porcukrot. Nejlonzacskóba töltjük a zacskó sarkát levágjuk.
Az éleket a mázzal bekenjük, majd összeállítjuk a házikót és száradni hagyjuk. Az összeragasztott kéményt a tetőre illesztjük. A házikó tetejét a mázzal csíkokban bekenjük, és a különféle édességekkel díszítjük.
Vannak még hozzá képek séma az összeállításhoz, ha valaki kéri szívesen elküldöm.
Az összeállítás képei:
|