Süti-Behavazott fenyőfák - Jégkása
2005.10.28. 01:44
Behavazott fenyőfák
Hozzávalók: 35 dkg liszt, 25 dkg vaj vagy margarin, 15 dkg porcukor, 1 tojás,20 dkg aszalt barack,5 dkg mák, 6 dkg darált natúr pisztácia, 5 dkg szezámmag, 1 citrom reszelt héja, 1 narancs reszelt héja.
Elkészítés: A vajat kisebb darabokra vágjuk, a tojásokat szétválasztjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vajat, a 12 dkg porcukrot, a tojássárgáját meg a narancs- citrom héjat. Sima tésztává gyúrjuk és letakarva hűvös helyen legalább 30 percig pihentetjük. A tésztát lisztezett deszkán adagonként vékonyra nyújtjuk, és különböző nagyságú csillagokat szúrunk ki belőle. Minden csillag közepébe hurkapálcával lyukat fúrunk. A maradék tésztából különböző állatfigurákat szúrunk ki. A tésztacsillagokat tojásfehérjével megkenjük, mákkal, szezámmaggal, vagy darált pisztáciával meghintjük. Margarinnal kikent tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben 175 fokon 6-7 percig sütjük. Ha sütés közben a lyukak deformálódtak volna, még melegen újra kifúrjuk.
A kihűlt csillagokat nagyság szerint hurkapálcára fűzzük, közéjük 1-1 darab aszalt barackot teszünk. A fenyőfákat meghintjük a maradék porcukorral és az állatokkal együtt erdővé rendezzük.
|