Süti-Mogyorós zabpehely tallér - Jégkása
2005.10.28. 01:45
Mogyorós zabpehely tallér
Hozzávalók:
-
20 dkg vaj vagy margarin,
-
18 dkg kristálycukor,
-
1 zacskó vaníliás cukor,
-
1 tojás,
-
10 dkg darált mogyoró,
-
20 dkg liszt,
-
1 tk. Sütőpor,
-
15 dkgtropogós zabpehely,
-
kb. 5 dkg mogyoró,
-
2 ek. porcukor,
-
sütőpapír.
Elkészítés: A vajat vagy margarint a cukorral és a vaníliás cukorral krémesre kikeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, robotgép gyúrópálcájával beledolgozzuk a darált mogyoróval és a sütőporral elvegyített lisztet, majd a zabpelyhet. Kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
A mogyorószemeket éles késsel félbevágjuk. Három tepsit sütőpapírral kibélelünk. A hideg tésztából apró golyókat formálunk, tetejüket kissé lelapítjuk. A tepsikbe ültetjük, és közepükbe 1-1 fél mogyorót nyomunk. A tallérokat előmelegített sütőben 200 fokon tepsinként 12 -15 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután kihűltek, porcukorral megszórjuk.
|