Süti-Gyufa süti - Jégkása
2005.10.28. 01:46
Gyufa süti
Tészta:
-
15 dkg lágy margarin vagy vaj,
-
10 dkg cukor,
-
1 tasak vanília cukor,
-
fél üvegcse vanília aroma,
-
1 tojás,
-
15 dkg liszt,
-
3 dkg étkezési keményítő.
Máz:
A margarint vagy vajat egy keverőedényben egy konyhai robotgéppel habosra keverjük. A cukrot, a vanília cukrot és az aromát hozzákeverjük, és addig keverjük, amíg egy sűrű masszát nem kapunk. A tojást kb. fél percig keverjük bele. A lisztet elkeverjük a keményítővel, és a masszába szitáljuk. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, egyesével habzsákba töltjük. Egy, kb. 0,7 cm átmérőjű nyomófejjel 7 cm hosszú csíkokat húzunk a sütőpapírral bélelt sütőlemezre. Alsó vagy felső sütés kb. 200 fok előmelegítve, sütési idő 6 perc. A süteményt a sütőpapírral együtt lehúzzuk a sütőlemezről. Máz: A porcukrot és a vizet egy nagy tálban sűrű mázzá keverjük. A zseléport egy edénybe öntjük. A süteményt "fejükkel" kb. fél cm mélyen a mázba mártjuk, az alját letöröljük, majd egyből a zseléporba mártjuk. Kb. 30 percig állni hagyjuk.
|