Süti-Lekvárral töltött mogyorós szív - Jégkása
2005.10.28. 01:47
Lekvárral töltött mogyorós szív
Hozzávalók: 5 dkg natúr nem sózott földimogyoró, 17-18 dkg vaj vagy margarin, 30 dkg liszt, 10 dkg kristálycukor, csipetnyi só, 1 tojássárgája, 2 ek. tejszín, 12- 13 dkg ribizli lekvár, 4 dkg porcukor.
Elkészítés: a mogyorót finomra ledaráljuk. Keverőtálban a feldarabolt vajat vagy margarint a liszttel, a cukorral, csipetnyi sóval és a darált mogyoróval először robotgép gyúrópálcájával összekeverjük, majd hideg kézzel, gyors mozdulatokkal sima tésztává összedolgozzuk. Folpackba csomagoljuk kb. 1 óra hosszat hűtőszekrényben pihentetjük. Az omlós tésztát két részre osztjuk. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk és összesen 64 db 6 cm-es szívet szúrunk ki belőle. A szívek felét sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben 200 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. A megmaradt szívek közepéből kisebb szíveket szúrunk ki. A lyukas szíveket sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük, majd a 2 evőkanál tejszínnel elkevert tojássárgájával megkenjük. Ugyanazon hőfokon 8-10 perc alatt megsütjük.
A ribizlilekvárt megmelegítjük majd hűlni hagyjuk, amíg kissé besűrűsödik. A tele szíveket megkenjük lekvárral és ráhelyezzük a lyukas szíveket. Végül a töltött és a kis szíveket meghintjük gazdagon porcukorral.
|