Mákos muffin gazdagon - Kartika
2005.10.31. 01:02
Mákos muffin gazdagon:
Száraz rész:
nedves rész:
-
15 dkg cukor,
-
1 tojás,
-
1dl tej,
-
7,5 dkg vaj (margarin)
kézi habverővel habosra keverni.
Összállítás: A zacskó nagyszemű aszaltszilvát rumos vízben megáztatok, 12 szemet egyben hagyok, a többit apróra vágom, a nedves masszába belerakom, majd hozzá keverem a szárazrészt, kicsit összedolgozom.
A kikent muffin forma minden tálkájába teszek egy kis masszát, ráhelyezem a lecsöpögtett szilvát, majd befedem a többi masszával.
Gázsütőben sütőm, először 180 fokon 5 percig, majd 16 fokon 8-10 percig. Teteje szép szinű középbarna akkor veszem ki. (ma áfonyás öntettel ettük)
Gyors és finom
|