Sütés nélküli, gyors sütemények - Kartika
2005.10.31. 01:22
Küldök egy pár egyszerű, sütés nélül készíthető gyors süteményreceptet, hűtőben kell tárolni őket, előre elkészíthetők, jó vendégvárók.
1./ Tiramisu, ahogy én csinálom:
Hozzávalók:
- 120 gr. porcukor,
- 4 tojássárgája,
- 500 gr. natur tejszines krémsajt (vagy mascarpone)
- 1 natur vajkrém,
- 1-2 kk. örölt fahéj (izlés szerint)
- 1 dl erős fekete kávé (+ egy kis viz ha kell higitani)
- 0,5 dl rum v. konyak
- 350 gr babapiskóta,
- 1 ek. kakaópor.
(én dupla adagot szoktam csinálni, mert elfogy hamar. Eláll, jó másnap, harmadnap is )
Elkészítés:
A tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral (fehéredésig) apránként beleadjuk a krémsajtot, vajkrémet addig keverjük hogy puha pillekönnyű legyen. hozzáadjuk a fahéjat.
Közben a babapiskotát gyors mozdulatokkal, de azért beszívja kicsit,belemártogatjuk a rum-kávé keverékbe. 21-26 cm tortatálat, vagy porcelántálat kibébelünk egy sor babapiskotával, rásimítunk a krémből, majd megint egy sor babapiskota, krém, addig rakjuk míg el nem fogy. Krém legyen felül. Ezt megszórjuk a kakaóporral és villával csikokat húzunk bele dísznek.
Előre elkészíthető, könnyű, finom. (nagyon szeretik az ismerősök)
2./ Keksztekercs:
2 nagy csomag albert kekszet veszek (ne legyenek töröttek)
csinálok kétféle pudingot Pl. vanilia, csokoládé ( v.puncs)
Mikor megfőztem a receptje szerint rakok bele 1 margarint (felet az egyikbe, felet a másikba) habosra keverem.
Az egyik csomag albertkekszet megkenem a csokoládéssal minden kekszere teszek egy jó kanánnal, rárakom a másik kekszet (összeragasztom őket) egy rudat csinálok.
A másik rudból egy másik szinnel csinálok rudat.
mindkettőt alufóliába tekerem (én 4 rudat készítek, jobb elcsomagolni, megbontani) 1-2 napig pihentetem, majd mikor kinyitom akkor nagyon sréhen vágva szép vékony szeletek vágok belőlük.
gusztusos, mert a keksz és a krém más-más szinű, igy egy csikos behatású sütemény forma lesz. (kevesen mondták még hogy kekszből van)
lehet úgy is csinálni, hogy az egy rúd kétféle pudingból van töltve és akkor mégtöbb szinű a csikozás, látványnak is jó, nem túl édes, kellemes.
(marad ki puding, azt meg formában meg lehet az napra csináni)
3./ gyümölcsös kekszkocka
Alapanyag:
Háztartási kocka alakú keksz, 1 nagy tejföl, 2 van. cukor, porcukor 10-15 dkg, 1 otker zselatin, gyümölcs a diszítéshez
2 zacskó kocka alakú sima háztartási keksz ( én 1 kg-t szoktam venni a tescoban)
1 nagy tejföl, 2 vaniliás cukor, 10 dkg porcukor (ki mennyire szereti édesen) ezt habverővel habosra keverni.
Kocka alakú tálban vagy tepsiben lerakni (kibélelni az alját) a kekszből 1 sort, erre rákenni a tejfölös krémet, majd megint egy sor keksz ezt addig folytatni míg el nem fogy. Tejfölös krém legyen felül.
Minden kekszkockára gyümölcsöt tenni. (én idény szerint varriálom, mindig 2 féléből, hogy szines legyen és átlósan mutasson)
1 kiwi, 2 banán karika, és igy tovább az elsősor, a második sorban forditva, ahol a kiwi volt oda a banán. Nagyon szép szinkonbinációkat lehet csinálni.
Elkészítem az otker zselatint, a gyümölcsök tetejére rakom (mindenhol lepje el)
1 napot áll, (ha kettőt az sem baj) és a kekszkockák mentén szép kockákat vágok belőle tálra rakva tálalom.
|