Almás, fahéjas kenyér - Jégkása
2005.10.31. 23:55
Almás, fahéjas kenyér
HOZZÁVALÓK
-
1 nagyobb alma
-
5 dkg zabpehely
-
40 dkg rétesliszt
-
2,5 dkg élesztő
-
csipetnyi só
-
2 evőkanál méz
-
kb. 1 dl víz
-
1 kiskanál őrölt fahéj
Az almát megtisztítjuk, finomra reszeljük, és az összes többi hozzávalóval együtt dagasztógépbe tesszük. 15-20 percig dagasztjuk, majd letakarva megkelesztjük. Ha megkelt, újból átgyúrjuk, és egy sütőpapírral bélelt, hosszúkás formába fektetjük. A tetejét vízzel megkenjük, azután előmelegített sütőben 180 °C-on (légkeveréses sütőben 165 °C) 40-45 perc alatt megsütjük. A formából rácsra borítva hagyjuk kihűlni. Aki szereti, 6-8 deka megmosott mazsolával is gazdagíthatja az almás kenyeret, ami természetesen kenyérsütő gépben is megsüthető.
Megsütöttem az almás zabpelyhes kalácsot, nekem a recept alapján inkább kalács jellegű. Fél adagot készítettem és adtam még hozzá mézet és egy kevés cukrot, finom kalács lett belőle.
|