Sörkifli - Kartika
2005.11.03. 15:18
Sörkifili
Hozzávalók: 60dkg rétesliszt (vagy 40+20 sima) 6 dkg puha margarin 1 púpos tk. só 2dkg friss élesztő 3 dl langyos tej, egy kicsi cukor (mokkáskanál) 1 tojássárgája a tésztába, a fehérjével megkenni a kifliket. (én még 5 dkg reszelt füstölt sajtot is tettem a tésztába)
Gépben kelesztettem második dagasztás után vettem, 2db kört készítettem belőle, azt 8-8 cikkre vágtam és az egyik 8-as adagot a sajtos töltelékkel, a másik adagot pedig sonkás töltelékkel töltöttem meg. Feltekertem őket, megkentem a fehérjével, megszórtam füstölt sajttal és utána még 30 percig a tepsin kelesztettem. Majd 180 fokon 12-15 perc alatt megsütöttem.
Töltelék: natur sajtkrém 1db (müanyagba csom. henger alakú) + egy kis füstölt reszelt sajt bele, egy fehérbors, egy kis aprora vágott kapor és egy kis fej hagyma pépesítve (én daráblógépben) jól összedolgoztam, pikáns, kellemes.
Sonka töltelék: ledarált sonka (én pépesítettem) egy kicsi fej hagyma, egy csipet fehér bors egy csipet füszerkeverék. Ezt is jól összedolgoztam.
Küldtem egy képet ahol ugyanezt megcsináltam muffin sütőben.
Kinyújtottam, megkentem ezekkel a töltelékekkel és feltekertem, majd felszeletelés után betettem a muffinsütőbe, tetejét megszórtam sajttal és megsütöttem.
Kartika képei:
![Sörkifli Sörkifli](//gportal.hu/portal/emargit/image/gallery/tn_1130717498.jpg) ![Sörkifli Sörkifli](//gportal.hu/portal/emargit/image/gallery/tn_1130717520.jpg)
![Sajtkrémes muffintekercs - sörkifli tésztájából Sajtkrémes muffintekercs - sörkifli tésztájából](//gportal.hu/portal/emargit/image/gallery/tn_1131746172.jpg)
|