Tökpürés fehérkenyér - Kenyérke
2005.11.07. 01:53
Tökpürés fehérkenyér
250 g tökpüré 1 nagy Ek.kovász 5 Ek víz 5 Ek tej 1 Ek só 1 TK barnacukor 40 g vaj/margarin (olvasztott) 300 g kenyérliszt 100 grahamliszt 15 g élesztő 1 Mk (pici kanál) őrölt szerecsendió 1 Mk (pici kanál) őrölt köménymag 1 Mk (pici kanál) őrölt koriánder
A hozzávalókat a megadott sorrendben a kenyérsütő üstjébe tesszük és a dagasztó programmal tetszés szerint megkelesztjük, majd a sütő programmal kisütjük.
A dagasztáskor eleinte úgy tűnik, hogy kevés a folyadék, de később 1-3 kanál grahamlisztet még lassan hozzá kell a tésztához adagolni, hogy rugalmas labdát görgessen a dagasztókar.
A sütőben sütéshez dupla mennyiséget használtam, mely a sütőtepsim kapacitását kissé meghaladta. A kenyér focaccia jellegű puha, laza de fajsúlyos. Szétterülésre hajlamos. Nem szabad több liszttel készíteni, mint megadtam, mert elveszíti gyümölcsös kenyér aromáját.
Dupla mennyiségből készült:
|