Kenyér-Pumpernickel típusú rozskenyér (élesztő és búzaliszt mentes) - Kenyérke
2005.11.23. 02:19
Pumpernickel típusú rozskenyér-Kenyérke
- 300 g teljes kiörlésű rozsliszt
- 150 g darabosra darált rozsszemek
- 300 g rozskovász
- 400 ml langyos víz
- 1 tk só
- 1 tk köménymag (őrölt)
- 1 ek barnacukor
Mindent keverjünk jól össze s kb. 30-45 percig pihentessük.
Kásaszerű masszánkat tegyük bele egy előkészített formába s 60-120 percig kelesszük. ( Duplájára kell kelnie.)
Ezután 200 fokon 60-90 percig süssük.
Sütőtől függ. Nekem villanysütőben 60 perc elég volt.
Laza, szaftos, kevésbé füszeres, fajsúlyos kenyér.
A képen látható kenyér dupla adagban sült s a tepsiből jócskán kihízott.
|