Süti-Havas háztető - Joli
2005.12.11. 21:36
Havas háztető (a recept az Internetről származik)
Hozzávalók, elkészítés: 6 tojásból sütött vékony piskótalap vagy 1 csomag készen kapható mézes tortalap a közepéhez: 25 dkg darált háztartási keksz 4 evőkanál Koronás sütôcukor 2 evôkanál rum 2 evôkanál keserű kakaópor 5-6 dkg Rama sütômargarin 2,5 dl tej a vaníliás krémhez: 5 dl tej 4 evôkanál Koronás sütőcukor 1 csomag vaníliás cukor 1 csomag fôzni való vanília ízű pudingpor 15 dkg Rama sütômargarin a csokoládémázhoz: 10 dkg vaj 2 evôkanál keserű kakaópor 20 dkg Koronás porcukor 4 evôkanál víz a tetejére: 10 dkg kókuszreszelék
A piskótát hosszában 3 részre vágjuk, ha mézes lapot használunk, az már fel van csíkozva. Egyet tálra teszünk belôle. A közepére valókat összegyúrjuk, és a tésztára, hosszában félhenger alakban ráfektetjük. A krémhez valókból, a margarin kivételével, kevergetve sűrű krémet fôzünk. Amikor már csak langyos, a margarint is belekeverjük. Ezt a krémet nedves késsel, háromszöget alakítva a tésztára kenjük, és a másik két tésztalappal oldalról megtámasztjuk. Így lesz olyan a formája, mint a háztetô. Hűtôszekrényben dermedni hagyjuk. A mázhoz valókat kevergetve simára fôzzük, a tészta tetejét ezzel bevonjuk, és mielôtt teljesen megszilárdulna kókuszreszelékkel is meghintjük. Miután megdermedt, forró vízbe mártott késsel jó ujjnyi vastagon fölszeleteljük.
|