Sós mandulás - Kartika
2005.12.18. 23:58
Sós mandulás
Hozzávalók: - 40 dkg liszt
- 25 dkg Rama margarin
- 1 pohár tejföl
- 3 mokkás kanál só
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 24 órára a hűtőbe tesszük pihenni. Vékonyra nyújtjuk a tésztát, majd kis karikákat szaggatunk és tojásfehérjével megkenjük, félbe vágott mandulát teszünk a tetejére és megsütjük, lehet sajttal is varriálni, vagy mindkettővel.(formára 10 Ft-os nagyságú kör, rajta a mandula)
Én egy kis likörös pohárral szaggatom. olyan 10 Ft-os nagyságúra. Szorosan egymás mellé lehet rakni. Nekem 2 tepsi megtelik. Sütési idő: kb. 30-40 perc. (sokáig eláll, finom.)
Küldök még egy receptet, ez is ünnepi és finom, ez a mindmegettéről van, de már többször kiprobáltam kicsit átvariáltam, de isteni, a család imádja!
|