Rumos-szilvás falatkák - Kartika
2005.12.18. 23:59
Rumos-szilvás falatkák
kb.50 db
a tésztához:
9 dkg margarin
4 dkg porcukor
2 tasak van.cukor
12 dkg liszt
A töltelékhez:
kb. 50 szem magozott szilva
fél dl. rumű
diszítéshez
20 dkg tortabevono
50 szem mandula
Előkészítés, a margarint, porcukrot, csipet sót, vaniliás cukrot gépi habverővel habosra keverjük és a liszttel együtt tésztává gyúrjuk. Cipót formázunk belőle, fóliába tesszük és 1-2 órát pihentetjük. (én előző nap szoktam megcsinálni)
elkészítés: tepsit sütőpapirral bélelni, sütőt 200 fokra előmelegíteni (gáz 3-as fokozat) A tésztát 3 mm-re nyujtani és kb. 4 cm köröket kiszaggatni belőle. A köröket sütőben 8-10 perc alatt megsütni vil.-ra, majd hűlni hagyni. Az aszalt szilvát apóra összevágni és a rummal összekeverni, majd kiskanállal halmokat (sűrü kell legyen) tenni a tésztakarika tetejére. A tortabevonot felolvasztani vizgőzön és bevonni vele a szilvás kekszeket. a Tetejüket pirotott mandulaforgáccsal, vagy ha van félbevágott pirott mandulával diszíteni. Száradni hagyni! (napok múlva is finom.
|