Majomkenyér - Kartika
2005.12.31. 00:04
Kartika receptje
Majomkenyér:
Én ha csinálok 2 adagot, két gyüm.kenyér formában, mert mindenki nagyon szereti.
1 adag:
4 tojásfehérje 14 dkg cukor 14 dkg liszt 8 dkg mandula (a barna héjával, mert igy szép, jól megmosom, áttörlöm)
Tojásfehérje felverve habnak, lassan beletenni a porcukrot. Eddig robottal, innen óvatosan, hogy ne törjön a fehérje a 14 dkg lisztet a mandulával összekeverve belekeverni. Zsirozott gyüm.kenyér tepsibe sütni. Hagyni 2 napig száradni, majd felszeletelni egyforma vékonyra. Előmelegített sütőben sűtőlapra tenni és 4-7 percig sütötől függ újrasütni. Nem szabad barna legyen (sajnos nekem egy-egy vékonyabbra vágott az lett) Vigyázni hamar megég!!
|