Kenyér-Micha Rozskenyere kovásszal (élesztőmentes) - Kenyérke
2006.01.02. 01:11
Micha Rozskenyere – kovásszal
1 nap, 21:00 óra
A rozskovászt kiveszem a hűtőből
200g teljes örlésű rozsliszt
200g langyos víz
Habverővel simára kavarom és meleg helyre teszem erjedni.
2. nap, 21:00
2 EK rozskovászt visszateszek a hűtőbe
400g kovász
200g víz/világos sör
350g kenyérliszt/tönkölyliszt
2 TK só
~70g Magvak tetszés szerint (napraforgó, szezám, tök, ...)
max. 2 TK kenyérfűszer (őrölt kömény, koriánder esetleg ánizs ill. ezek keveréke)
Az egészet kézzel jól összedolgozom, végezetül a kenyérsütőgépbe teszem (Lapát ki!). Automata programot sütésre előprogramozom.
3. nap, 05:30
A kenyér kész. Kiveszem a kenyérsütőgépből és a kenyértartó rácsra helyezem. Nem szabad letakarni, hogy ropogós maradjon a héja.
18:00
Ekkor vágható fel a kenyér, hogy az íze összeérjen.
|