Mogyorós túrós kifli - Jégkása
2006.01.10. 00:34
Mogyorós túrós kifli
Hozzávalók: 21 dkg vaj, 20 dkg krémtúró, 30 dkg liszt. Szóráshoz: 4 dkg barna cukor, 4 dkg kristálycukor, 4 dkg darált mogyoró.
Robotgép gyúrópálcájával a vajat a túróval és az átszitált liszttel simára összedolgozzuk. 2 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd 4 részre osztjuk. A kétféle cukrot a darált mogyoróval összekeverjük és 1/4 részét a deszkára szórjuk. Az egyik tésztadarabot26 cm-es kerek lappá nyujtjuk, majd 16 egyforma részre vágjuk, kifliket formázunk belőle.Sütőpapírral bélelt tepsin 175 fokon 12 percig sütjük.
Nekem kicsit kevés lett a szóróanyag. Nagyon finom egyszerű süteméy.
|