Bomann CB 594 (programtáblával)
2006.01.15. 15:43
Móni véleménye:
A gépemmel - BOMANN CB 594- meg vagyok eddig elégedve, bár ahogy írtam, még nincs sok tapasztalatom, és összehasonlítási alapom sem, mert ez az első gépem.
Egyedül ami nem tetszik, hogy a fehérkenyeret nem tudom sötétre sütni, nagyon halovány. Jó hogy nagy kenyeret is lehet készíteni vele, mert nagy családom van, és így is naponta sütök.
A keverőlapátokat néha nehéz kiszedni.
A receptek használhatatlanok.
Programtábla:
Masala véleménye:
2006.08.19 22:04
Az én gépem Bomann 594-es, kétlapátos. Kezdésként gyűjtöttem információkat innen- onnan, mert nem tudtam mi is a fontosabb. Amit kerestem, az a csak sütés program és a csak dagasztás. Sokat sütök sütőben, így a programokról nem tudok gyakorlati tanácsot adni.
Nálam a normál progr. fehér-és vegyes lisztre vonatk. 750 gr kenyérnél: 3ó 20p=== 1300gr-nál 3ó 30p. A korpáskenyér programnál van hosszú előmelegítés 37-40 perc. A progr. hossza kb. egyforma a kenyérsütéseknél, a kalácsprogram rövid: 2ó.
50 dkg liszt a legkevesebb, amiből tésztát kevertem, ebből lesz a 750 gr kenyér. Ha nem gépben sütök és kenyeret is és zsemlét vagy más formát akarok sütni, akkor szoktam több tésztát dagasztani. Ez nálunk gyakran előfordul, ezért jobb nekem a kétlapátos gép.
Én úgy látom, hogy az üst teflonbevonata nagyon masszív. A lapátok, ha belesülnek a kenyérbe, könnyen kivehetők. Van horog, ami segít kivenni, de nincs beleragadva a tésztába. Nekem fontos volt az időzített sütés funkció is. A lekvárfőzés pedig fölösleges luxus ezzel a géppel!
A programtáblázat nagyon jó, a haszn. utasítás használható. A receptek a magyar lisztekkel használhatók, persze még csak kettőt próbáltam, de nekem csak alig két hónapja van gépem. Az is igaz, hogy azóta elég intenzíven használom.A programtábla nagyon nagy segítség, tényleg fontos!
Az én gépem egyszer dagaszt és három részletben keleszt a programok szerint, de úgy tűnik, a legtöbbször elég. Ha mégsem, akkor más programmal könnyen lehet variálni.
Az eddig tapasztalt hiba, hogy lazán zár a fedele, de ez csak akkor baj, ha a gépben akarok sütni, mert nagyon világosra süti a kenyér tetejét. Azért így is átsül.
A keményebb tésztákat is jól dagasztja, néha sajnálom is szegényt, úgy döcög. Remélem sokáig bírja még, mert már nagyon hozzászoktam!
Kérdezzetek, szívesen válaszolok!
|