Narancsos-fahéjas kalács mandulával - Jégkása
2006.01.18. 02:16
Narancsos-fahéjas kalács mandulával.
30 dkg Bl 80 és 10 dkg rétesliszt,
50 g cukor 1 kk édesítő
1/2 kk só
5 dkg margarin
1 nagy narancs reszelt héja kifacsart leve, megmérve 2 dl volt
15 g élesztő
Ezeket gépbe tettem és megdagasztattam a tésztát, mivel lágynak találtam tettem még hozzá 5 dkg darált mandulát és egy csomag vaníliáscukrot. Nem került bele kefír.
Mikor kész lett megfeleztem és felét visszatéve kevertem bele fahéjat. A két lapot kinyujtottam és feltekertem, bevágtam és megsütöttem. Nem tudom hogy a kefír hiánya miatt lett egy kicsit más az állaga de egyébként finom aromás kalács lett belőle.
A készítéséről a képsort ettől a képtől kezdve lehet megnézni:
|