Batyus fasírt - Bundik
2006.01.18. 18:43
Batyus fasírt
40 dkg liszt 2 egész tojás 25 dkg Rama 1 doboz tejföl 1 kk só 1 cs sütőpor
A hozzávalókat jól össze kell gyúrni. Elkészíteni a nyers fasírtot. Lisztezett deszkán nagyon vékonyra kell nyújtani a tésztát. Kb 16 db jön ki belőle, és kb 10x10 cm-es kockákra kell felvágni a kinyújtott tésztát, vagy ki mekkorára szereti. Aki úgy gondolja, még valamilyen fűszerrel (bors,stb) is megbolondíthaja a tésztát, attól függően, hogy milyen tölteléket tesz bele. A fasírttal megtölteni ugyanúgy, mint a töltött káposztát. Kivajazott, lisztezett tepsibe rakni, tojássárgájával megkenni a tetejét. Közepesen meleg sütőben sütni. Másnap sokkal finomabb, akkorra megpuhul a tésztája.
Nagyon finom majonézes krumplival, franciasalátával, vagy bármilyen majonézes, kefíres stb. szósszal. Az a jó benne, hogy mindenki olyan ízesítésű fasírttal tölti meg, amit a családja szeret. Szerintem más töltelékkel is készíthető, pl sonkás, virslis.
|