Borstangli - Jégkása
2006.01.18. 22:49
Jégkása receptje:
Borstangli
35 dkg rétesliszt 3dkg élesztő kb. 1,5 dl tej 1 tk. só 2 tojássárgája a kenéshez 12 dkg reszelt ementáli sajt 1 tk. erős paprika 1 kevés kömény, só.
A lisztet egy tálba szitáljuk, az élesztőt a langyos tejben feloldjuk a többi hozzávalóval kemény tésztát készítünk. 20-30 perc kelesztés. A tésztát belisztezett deszkán kb. 4 mm vastagra nyújtjuk és a felvert tojássárgája egy részével bekenjük; a reszelt sajttal megszórva 2,5 cm széles csikokat vágunk és megcsavarjuk. A maradék tojással megkenjük, köménymaggal , piropaprikával és sóval megszórva előmelegített sütöben 220 fokon kb. 15 perc alatt kész. Frissen a legfinomabb.
Megjegyzés:Nem figyeltem oda és a tojássárgáját én beletettem a tésztába ezért még tennem kellett hozzá lisztet, csak tejjel kentem meg a sajt alatt, és le sem kentem semmivel.Géppel dagasztattam.
|