Dán kenyér - Kartika (Latsia/Marion)
2006.01.25. 00:56
Dán kenyér (Latsia/Marion)
1,5 dl tej
2 dkg vaj
4 dkg élesztő
1,5 dl víz
50 dkg liszt
1 tk só
1 tk cukor
1 tojás
Latsia elkészítési módja: a vajat a tejben felolvasztjuk
Az első 7 hozzávalót a kenyérsütőgépbe teszem és megdagasztom vele a tésztát.
Egy kenyérformát kivajazok-lisztezek, beleteszem a tésztát, a tetejét hosszában bevágom és megkenem a pici vízzel elkevert tojássárgájával.
200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütöm.
7 g porélesztőt használtam a friss helyett ezt csak a tetejére kell szórni dagasztás előtt
Kartika elkészítési módja:
a vajat a tejben felolvasztani
Mindent betenni a kenyérsütőgépbe a tojás kivételével és megdagasztani a tésztát (én az édestészta programot használtam 30 percig)
kinyujtottam, feltekertem.
Egy kenyérformát kivajazni (nekem szilikon igy nem igen kellett) abba belehelyezni.hosszában kettévágni a tetejét, bekenni a tojássárga-viz keverékkel
200 fokra előmelegitett sütőbe tenni 30 perc alatt megsül.
a tészta addig kell mig a sütő előmelegszik én még pár percig hagytam, míg feljött az edényem tetejére. (féltem, hogy nem jön fel)
Módosításom: (mivel nem fogy el az nap és hogy tovább puha legyen) tettem bele két csapott evőkanál burgonyapelyhet és nekünk kicsit kevés volt a só. legközelebb kicsit többet teszek bele.
Kartika képe:
|