Zserbó - Csöpike53
2006.01.27. 18:39
Zserbó:
tészta:
- 7odkg liszt,
- ebbe elmorzsolni 1 rama margarint,
- 3 egész tojás,
- 1 citrom reszelt haja,
- 1 sütőpor,
- pici só,
- vaniliás cukor,
Ezeket összekevered.
- 1 kocka élesztőt felfuttatni kis tejbe, pici cukorba
Jól összegyurod a tésztát és 5 fele veszed. Kinyujtasz 1 gombócot amekkora a tepsid beleteszed/én a nyujtófán hagyompcitromhéjibe/
TÖLTELÉK:
- fél kiló darált dió,
- citrom héj,
- rum
Ezt összekevered, a tepsibe tett lapot megkened baracklekvárral és megszórod a diós keverékkel. Kinyutod a másik gombócot és ráteszed a tepsibe lévőre megkened, szórod és igy tovább. Az utolsó gombóc tésztával befeded. Villával megszurkálod a tészta tetejét. Előmelegitett sütöbe sütöd mig a tészta teteje nem sül meg. Ha kész csoki mázt főzöl és leöntöd az egésszet a tepsibe.
Ez a mennyiség 1 nagy gáztepsi méret: hossza:39 cm, szélessége: 31,5cm, magassága: 6cm. Én ebben sütöm, gáz sütőben, 3-on addig mig a teteje megsül..
|