Könnyű majonézes burgonya - Rózsika50
2006.01.29. 21:20
Könnyű majonézes burgonya
Hozzávalók 4-6 személyre:
- 1.5 kg közepes méretű burgonya
- 1 nagy fej lilahagyma
- 1,5 dl étolaj
- 2 tojássárgája
- 1 pohár csökkentett zsírtartalmú tejföl
- 1 pohár joghurt vagy kefir
- 1/2-1citrom leve
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál cukor, vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítőszer
- diétás só
- őrölt fehérbors
|
|
 |
Elkészítése:
A héjában főzött burgonyát meghámozzuk, kihűtjük és vékony karikákra vágjuk, majd megsózzuk, megborsozzuk. Az ugyancsak karikára szelt lilahagymát 15 percre citromlébe áztatjuk. Közben a tojássárgáját picit megsózzuk, ezután folytonos kevergetés mellett az olajat cseppenként hozzákeverve alapmajonézt készítünk. (Habverő géppel bátrabban dolgozhatunk.) A sűrű emulziót tejföllel és joghurttal (vagy kefirrel) higítjuk, ráötjük a hagymáról a citromlevet, majd mustárral, cukorral, kis borssal, szükség esetén sóval ízesítjük. A burgonyát óvatosan összekeverjük a lilahagymával, egy picit állni hagyjuk, majd hozzáadjuk majonézes öntetet. Ecetes uborkával és piros arannyal díszítjük. Tálalásig hütőszekrényben tároljuk.

|