Svájci parasztkenyér kovászos verzióban - Vicus68 (E.Margit/Német recept)
2006.02.03. 01:20
Svájci parasztkenyér kovászos verzióban (E.Margit/Német recept alapján):
- 200ml tej,
- 280ml víz,amiből visszatartottam 80ml (majd meglátjuk)
- 1 púpos kanál sikér(szejtán,búzahús)
- 1 k.k.barnacukor,
- 2kk.só,
- 1k.k.burg.pehely,
- 150g telj.kiör.rozs liszt,
- 280g telj.kiör.tökölybúzaliszt,
- 360g bl80 liszt,
- 200g kovász (rozskovász)
- 2,5dkg friss élesztő,
- pici 2k.k.egész kömény.
A burg.pehely saját hozzárakás,és a kömény is.Tészta progi. Amikor keverte a gép hozzá kellett adni a feltartott víz mennyiséget is,vagyis figyeltem a tészta gombócot a gépben ,hogy hogy áll össze.Nálam így lett egy jó kemény gombóc,hogy igényelte a többi vizet.Kivéve formázva,köménnyel megszórva,vizzel megkenve megvágva.Kelesztés.Mikor megkelt, 10percig 200fokon,majd 40 percig175-180fokon sütve.
Ez az első képsorhoz tartozó recept.
Egy következő alkalommal, kicsit megvariált lisztekkel:
|