Orosz hússaláta - Kartika
2006.02.06. 01:22
Gyönyörűséges Orosz hússaláta:
Hozzávalók a hússalátához:
20 dkg főtt csirkemell (szinhús)
2 szem főtt burgonya, ( apró kockára vágni)
fél kg mexicói zöldségkeverekék
20 dkg főtt sonka
2 kisebb savanyú uborka (apró kockára vágni)
3-4 kemény tojás (egybe kell)
20 g zselatin
egy kis worcertes szósz, só, fehérbors
(a kapott recepttől én eltértem, mert tartármártást csináltam és abba helyeztem a hozzávalókat)
Tartár:
2 tojássárgája, 3 dl olaj, 1,5 dl tejszin v. tejföl, fél dl fehérbor, 1 citrom leve, mustár, só, cukor, örölt fehérbors.
Elkészítés:
Először majonézt készíteni. (2 tojássárgájába a só, a citrom, habosítani és cseppenkét a 3 dl olaj) ehhez még hozzátenni a tartárnál leirt tejszin, tejföl, bor, cukor, örölt fehérbors.
Ebbe a masszába tettem a hússaláta hozzávalóit az egész főtt tojás kivételével, aminek a csücskeit a két végén levágtam és még azt is masszába kockáztam.
Hozzávalók elkészítése:
Megfőzni a mexicói keveréket, a krumplit apró kockára vágva, majd ha kihült az uborkát is bele kockázni (almát is lehet) apró kockára vágni a sonkát és a főtt csirkemellett. Izesíteni a füszerekkel. (izlés szerint)
Zselatint elkeverni 2 dl hideg vizzel, oldásig melegíteni, langyosra hüteni, és belekeverni a kész masszába.( innen kezdve gyorsan dolgozni)
Közben fólivála kibéltetem egy őzgerinc formát, úgy hogy vissza tudjam hajtani ha már tele lesz (ráhajtottam)
A massza felét elsimítottam az őzgerinc aljában, ráhelyeztem sorban az egész tojásokat és befedtem a massza másik felével.
Ráhajtottam a fóliát és kitettem a hidegre.
Szépen összeállt, hideg késsel lehetett szeletelni, mint a piskotát. Felszeleteltem, hosszúkás tálra raktam és diszítettem snidlinggel.
Gusztán mutatott a tálon.
|