Tejbepapi (hamis tejbegríz) - Endzsi
2006.02.07. 22:47
1/2 liter tej, édesítő ízlés szerint, 10 dkg zabkorpa, reszelt citromhéj vagy egy kis citrom aroma, vanilai aroma.
a tejet forralni kezdeni és bele az ízesítők, majd amikor már jó forró, de még nem forr akkor bele a zabkorpa és kevergetve felforralni. kb 5 percig főzni és fedőt rá. 10 perc múva lehet kitenni kivizezett tálkákba, és jól lehűteni.
gyümölcs szósz:
most télen fagyasztott gyümölcsből bármelyik ami piros: fekete áfonya, eper, szeder, málna, ribizli, ki mit szeret, mi vegyesen szeretjük.
kb egy-másfél dl vizet felforralni édesítővel (a gyümölcs savanyúságától függ a mennyiség) gyógyszertári szorbitból én 3 evőkanállal tettem bele. ha felforrt, bele a gyümölcsöket és egy pár percig főzni. akkor jó amikor a gyümölcsök már nem fagyosak, de még nem is folynak szét. 2 kiskanál keményítőt hideg vízben feloldani és a gyümölcshöz keverni. nem kell nagyon sűrűre csak egy kicsit. ha már kihült a tejbepapi akkor tányérra borítani és meglocsolni szósszal.

|