Tárkonyos csirke ragu - Endzsi
2006.02.07. 22:47
tárkonyos csirke ragu 4 személyre:
kb 1/2 kg csirkemell filé, 1/2 póré hagyma, 3-4 szál sárgarépa, 2-3 szál gyökér, zeller, tengeri só, bors (frissen őrölt a legjobb) tárkony, 2 dl tejszín (meggle főző, vagy pille főzőtejszín mindkettő 10%-os zsírtartalmú), 1/2 citrom leve, oliva olaj, 2-3 kiskanál keményítő
a hozzávalókat egyforma kockákra vágjuk. az olajon megfuttatjuk a póréhagymát, köben egy csipet sóval ízesítjük, majd rádobjuk a húst és pirítjuk tovább. ha megpirult jöhet azöldség és azzal is pirítjuk egy kicsit, amig az olaj színt kap a sárgarépától. egy csipet sóval és borssal ízesítjük. rádobjuk a tárkonyt ízlés szerinti mennyiségben és egy kevés vízzel felöntjük. amikor már majdnem kész, felöntjük és jól átforraljuk. a keményítővel sűrítjük és avégén hozzáadjuk a tejszínt és a citrom levét, mégegyszer átforraljuk és már is lehet tálalni. aki savanykásabban szereti ízesítheti egy kis tárkony ecettel:)))
nagyon jó étvágyat mindenkinek hozzá:)))

|