Sültpaprikás/lilahagymás kenyér - Krio
2006.02.10. 22:50
Sziasztok!
Szeretnék megosztani egy nagyon fincsi kenyeres receptet. Lehet néhányan ismerik, mert egy kenyeres könyvből való.
Sültpaprikás/lilahagymás kenyér
Hozzávalók:
- kb. 220ml víz, ez 1 csészének felel meg (ez szerepel az eredeti receptben, de én még útközben raktam hozzá 1-2 evőkanállal
- 1ek olívaolaj +1ek.-t én még hozzáadtam
- 1 tk só
- kb.487,5dkg fehérliszt (ez 3 és 1/4 csészének felel meg)
- 1 tk száraz élesztő
Töltelékhez:
- 1 lilahagyma
- 2 sárga és 1 piros kaliforniai paprika
- 2 ek olívaolaj
Első 5 alapanyagot ebben a sorrendben teszem a gépbe és megdagasztattam, megkelesztettem vele. Közben a sütőt előmelegítettem 200 oC-ra, felszeletelem a hagymát karikákra és a paprikákat falatkákra vágom. Beleteszem őket egy kisebb tepsibe és nyakon öntöm az olívaolajjal, összekeverem és be a sütőbe. Kb 25-30 perc alatt kész, kiveszem és félreteszem hűlni.
Ha vége a dagasztó programnak, lisztezett felületre teszem a tésztát és finoman kicsit meggyúrom, majd kinyújtom kb 25-36 cm-es téglalappá. Ráhalmozom a paprika-hagyma keveréket. Szélén kb 1,5 cm-t hagyok. Feltekerem a hosszabik fele felől és a végeit összenyomkodom, nehogy kifolyon a töltelék. A sütőt közben előmelegítettem 220 oC-ra. Ezen a hőfokon 10 percig sütöm, majd leveszem 190 oC-ra és további 15-20 percig sütöm.
Nekem nagyon bevált a recept. A gépem (Nethaus) gyönyörű tésztát dagasztott:) Az íze is remek melegen és hidegen is.
Remélem tetszik majd a recept és kipróbáljátok:)
Mindnkinek jó étvágyat hozzá!
Üdv: Kriszta
|