Wok egytálétel - Majorkaj
2006.02.10. 23:44
Hozzávalók: (kb. mennyiségek)
2 db csirkemell fél zacskó kagyló tészta 2 fej fokhagyma kisebb fej (vagy egy közepes fej fele)fehér káposzta felszeletelve szója szósz erős Pista
A 2 db csirkemellből készítünk egy "fehér" pörköltet (nem teszünk bele piros paprikát) a szokás módon. Kifőzzük a fél zacskó kagyló tésztát sós vízben szintén a szokásos módon.
A wokban felmelegítünk egy kicsi oliva olajat, ebbe belerakjuk a 2 fej összeaprított fokhagymát,egy kis kanál erős Pistát, picit megpiritjuk. De vigyázni kell, mert hamar keserű lesz a fokhagyma. Rátesszük az elkészített pörköltet, a kifőzött tésztát és a felszeletelt fehér káposztát. Meglocsoljuk szója szósszal és összerotyogtatjuk az egészet. Nem túl sokáig, csak hogy egy kicsit megpárolódjon a káposzta is , de még ropogós legyen.
Ne ijedjetek meg a fokhagyma mennyiségétől, abszolút nem domináns benne, nagyon jó ízt ad az ételnek. Erős Pistát én nem szoktam beletenni, mert én nem szeretem az erőset. A párom a tányérján pótolja az Erős Pistát. Fenti mennyiség kb. 4 embernek elegendő.
|