Zabpelyhes korongok - Jégkása
2006.02.11. 00:18
ZABPELYHES KORONGOK
- 12 dkg vaj vagy margarin,
- 25-25 dkg zabpehely és gyümölcscukor,
- 1-1 kk. őrölt kardamom vagy gyömbér és őrölt koriander,
- 1 tojás,
- 2 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt,
- 2 kk. sütőpor.
A vajat (margarint) kislábasban megolvasztjuk, majd fakanállal hozzákeverjük a zabpelyhet, a kardamomot, és a koriandert, levesszük a tűzről. A tojást a fruktózzal habosra keverjük, majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, végül a kihűlt zabpelyhes krémet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe a masszából két teáskanál segítségével apró halmokat rakunk, jó távol egymástól, mert megnőnek. Tetejüket kissé ellapítjuk, és meleg sütőben aranyszínűre sütjük.
|