VAJAS POGÁCSA - Jégkása
2006.02.14. 17:06
VAJAS POGÁCSA /F.Nagy Angéla Szakácskönyvéből/
Hozzávalók:30dkg finomliszt, 16 dkg vaj, 2 tojássárgája,1 ek. rum, 1 ek. tejföl illetve amennyit felvesz,
1 dkg élesztő, só,Tetejére tojás én sajtot is szoktam rá szórni.
A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd a tojássárgát, a rumot a tejfölt, és a sót is belerakjuk. Ezután
az élesztőt is belemorzsoljuk, alaposan kidolgozzuk, hogy jó kemény rétestészta tapintású legyen.
Fedett edénybe tesszük, de legyen helye kelni és éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap ujra átgyúrjuk én szoktam egyszer
hajtogatni. Kinyújtjuk, kiszaggatjuk kisütjük.
|