Bunuelos - Shanegabi
2006.02.14. 22:34
Leirnek egy eleg egyszeru receptet ami nagyon hasonlit szerintem a csoroge fankhoz, amiben kulonbozik, hogy mexicoi recept nagyon finom.
"Bunuelos" (a neve nem tudom mit takar)
225g sima liszt, 1 evokanal sutopor, csipet so, 1/2 evokanal anizspor, 115g porcukor, 1 nagy tojas, 120ml tej, 50g olvasztott vaj, 2 evokanal orolt fahej.
osszekeverem a lisztet, a sot es az anizst, hozza adva 2 evokanal porcukrot. Kulon osszekeverem villaval vagy habverovel a tojast (egesz)es a tejet, beleadom a vajat is aprankent. Ezutan a lisztes keverekhez adagolom ovatosan ossze keverem. Majd kb. 10 percig gyurom a tesztat. Altalaban 12 kis fankra osztom fel, es a kozepet atlukasztom egy vastagabb fakanallal. Forro olajban 30-60masodperc alatt szep pirosra sul. A maradek porcukrot osszekeverem a fahejjal es raszorom a fankocskakra. Jo etvagyat!
|