Löncs-lee - Endzsi
2006.02.16. 20:53
........és akkor most leírom mit sütöttem ki tegnap este:))
"löncs-lee" lett a neve mert löncshús került bele és kifli formára alakítottam:))
53 dkg BL55 liszt (finom), 1,5 dkg só, 2,5 dkg élesztő vagy egy csomag por élesztő amelyik 1/2 kg liszthez elegendő), 1 kk. sikér, csipetnyi ascorbin sav, 1,5 kk. cukor, 1 dkg margarin vagy 1-2 ek. oliva, 12 dkg löncshús (apró kockákra vágva, bors, egy kismarék szezámmag, 3 dl víz.
ezekből tésztát dagasztottam: 20 perc dagasztás, 10 perc pihi, 10 perc dagasztás. 12 részre osztottam és kifliket formáltam belőle. (TIPP: most úgy csináltam a kifliket, hogy a tésztát egy kicsit szétlapítottam, egy kicsit háromszög formájúra -én nemrég kaptam száraz tészta gépet aminek a tésztanyújtóján 2-szer áttekertem a tésztalapokat- az így kapott lapokat gyorsan feltekertem. így nagyon hamar és villám gyorsan megvoltak a kiflik). a tetejüket megkenten felvert, sózott tojással amibe még egy kis szezámmagot kevertem. 30-40 perc kelesztés után 230 fokos jó gőzős sütőben 10 percig sütöttem, majd a hőfokot 180 fokra csökkentettem és még 10 percig sütöttem.
isteni íze lett, és nagyon mutatós is:))
|