Tk. olasz "kiflik" - Endzsi
2006.02.18. 20:37
tk. olasz "kiflik"
- 34 dkg. tk tönköly liszt,
- 1,7 dkg élesztő (1,5 kismérő a francia porból),
- 1-2 kk. fokhagymakrém,
- 2,4 dl víz,
- 1,5 ek oliva olaj,
- 1 csipet ascorbin sav,
- 1,5 nagymérő sikér,
- oregánó,
- 1,5 kismérő só,
- 1,5 kismérő cukor
a vízben keverd el a fokhagymakrémet, olivát és a sót, mehet a pitlibe, a liszttel keverd el az oregánót, sikért, ascorbin savat, ez is mehet a pitlibe, tetejére az élesztő és a cukor. dagasztás 20-10-10. olajozott tlcán 10 db-ra oszd el és máris lehet sodorni a kifliket. (most úgy csináltam, hogy sodortam egy hosszú rudat, félbehajtottam és összetekertem) képet küldök Margitkának és majd Ő elrendezi. 40 perc kelesztés után (kb 30 fokon) 200 fokos gőzös sütőben kb 30 perc alatt készre sül. Sütés előtt megkentem tojás, só keverékével és sajtot szórtam rá.
az illata olyan mint egy pizzáé, az íze fenomenális ma megint sütök ilyet az bizti:)))
 
|