Zöldséges rakottas - Swell
2006.02.18. 22:12
Zöldséges rakottas:
Egy doboz leveles tésztát kiolvasztottam, kinyújtottam, hogy körbe-körbe, minden oldalról beérje a tepsimet (a szilikontepsit előtte kivajaztam).
A töltelék: megpároltam egy doboz szeletelt gombát, egy zacskó (kb. 450 gr) fagyasztott, vegyes zöldségmixet (ha jól emlékszem Findus, de ez ugye nem a reklám helye, bébirépe, karfiol és borsó volt benne) és volt itthon egy nagyobb sült csirkemell, azt "hozzászaggattam" a párolt zöldségekhez, kicsit átmelegítettem az egészet. Csináltam hozzá egy olyan öntetet, ami 2 tojásból, 1 natúr (vagy tejszínes?) tömlős sajtból, pár darab maradék kockasajtból, főzőtejszínből (ízlés szerint, nekem nem volt egy egész doboz itthon) sóból, borsból és ételízesítőből állt. A zöldséges-húsos masszát berámoltam a kiterített tésztába, belelocsoltam a "tömítő masszát", betakartam a tésztával. A tetején szúrtam egy 10 forintos nagyságú lyukat, és az egész tésztát bekentem tojássárgájával. Barnulásig sütöttem. (Valószínűleg 180 fokon, én nagyjából mindent 180 fokon sütök. :) ) Nagyon laktató étel.
|