Málnatorta - Piroska
2006.02.18. 22:26
Málnatorta
A TÉSZTÁHOZ; 3 tojás, 3 evőkanál porcukor, 3 evőkanál liszt, 1 késhegynyi sütőpor;
A KRÉMHEZ; 2 dl tej, 2 tojássárgája, 1 csomag málnaízű pudingpor, 2 evőkanál cukor, 3 dl tejszín, 1 púpozott teáskanál zselatin;
A TÖLTELÉKHEZ, DlSZITESHEZ; 40 dkg mirelit málna, 1 csomag piros tortazselé, 2 evőkanál cukor, 10 dkg mandulaforgács
A tojások sárgáját cukorral kikeverjük, a fehérjéket kemény habbá verjük. Habverővel verve összekeverjük, majd fakanállal kevergetve apránként beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet. Kivajazott, kilisztezett tortaformába simítjuk a masszát, és kisütjük. A pudingport tojássárgájával, cukorral, tejjel csomómentesre kikeverjük, és lassú tűz fölött sűrű krémmé főzzük. Hűlni hagyjuk, közben a tejszínt habbá verjük. A zselatint fél deci vízben elkeverjük, és langyos tűzön teljesen feloldjuk. A pudingos krémbe forgatjuk a tejszínhabot, majd a feloldott zselatint. A kihűlt tortalapot visszatesszük a tortaformába, kiolvasztott málnaszemeket rakunk rá, majd rásimítjuk a tejszínes krémet. A krémes tortát hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. A tetejét kirakjuk málnaszemekkel. A zseléhez a port összekeverjük a cukorral, majd apránként 2,5 deci vizet adunk hozzá, és folyamatosan kevergetve felforraljuk. Hűlni hagyjuk, majd a málna tetejére öntjük.
|