Pacsni - Endzsi
2006.02.21. 21:20
50 db 40 g-os pacsnihoz kell:
1,1 kg liszt (BL55), 5 dkg élesztő, 1 dkg só, 17 dkg margarin, 11 dkg cukor, 4,5 dl tej, ascorbin sav
a margarint a hűtőben jól kifagyasztjuk. a többi hozzávalóból kelt tésztát készítünk, (tehát margarin nélkül!) lágy, de még nyújtható tészta legyen. a hideg margarint a kinyújtott tésztalapra reszeljük, majd 2-3-szor hajtogatjuk. hajtogatás közben 20 percet pihentetjük. adagokra osszuk, és 10-15 percig hagyjuk megint pihenni. ezután kézzel hosszúkás formára alakítjuk és sütőlapon kb 40 percig kelesztjük. gőzös, 220-230 fokos sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük.
|