Sonkás-ananászos táska - Jégkása
2006.02.27. 00:41
Sonkás-ananászos táska
Hozzávalók Tészta:
600g finomliszt, 250g vaj, 2 dl tejföl, 1 kk. cukor,1 ek só, 2 tojássárgája, 25 g élesztő,1 tojás a kenéshez.
Töltelék:
200 g füstölt főtt sonka, 1 ek. tejföl, 1 kk. mustár, 1 kk. szójaszósz, 2 ek reszelt parmezán sajt, 1 tojássárgája,
só, bors, 2 karika ananász (konzerv).
A téztából géppel dagasztattam, 30 percig kelesztettem, nyújtottam.
A töltelékhez: megdaráljuk a sonkát hozzáadjuk a többi hozzávalót és masszát keverünk belőle.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk és 8 cm -es korongokat szúrunk ki
közepükre tesszük a tölteléket, szélét lekenjük vízzel és egymásra hajtva a szélét villával lenyomkodjuk.
20-25 percig sütjük.
Megjegyzés:
Fél adagot sütöttem és egy egész tojást tettem bele. A töltelékhez nem tettem szójaszószt és tojást sem
és trappista sajtom volt csak. Így is nagyon finom lett.
|