Gesztenyés muffin - Bezsa
2006.02.27. 00:42
Gesztenyés muffin:
8, 5 dkg margarint, 12 dkg cukorral, 1 cs vaniliás cukorral 2 tojással pár csepp rumaromával 15 dkg megpuhított gesztenyepürével- habosra kikeverni, majd belekevertem 1, 25 dl tejet. Tovább keverni és végül 20 dkg lisztet, amelyben 1. 5 kávéskanál sütőport és pici fahéjjat (ezeket előzőleg elkevertem) legvégül 5 dkg mazsolat (én kicsit beáztattam rumaromás vízbe). Muffinsütőbe az oly sokat emlegetett muffinpapírok, 3/4 részig tésztával feltölteni és mehet be az előmelegített sütőbe (170 fokon kb. 20 perc, hasonlóan mint a többi fajta muffint). Ötlet: meg lehet bolondítani egy kis olvasztott csokival a tetején.
 (Rl: saját megjegyzés: mehet bele a negyed kilós gesztenye, mazsola helyett cukrozott narancshéj!
|