Sárgabarackos tekercs - Julika
2006.02.27. 23:40
Sárgabarackos tekercs
Hozzávalók: - 2,5 dl melegített tej - 4 evőkanál porcukor - 2 evőkanál megolvasztott majd lehűtött vaj (én nem olvasztottam fel) - 1 teáskanál vaniliaaroma - 1/2 teáskanás só - 50 dkg BL-80 liszt - 2,2 dkg friss élesztő Továbbá: - 15 dkg szárított sárgabarack - kicsitt több mint 0,5 dl frissen facsart narancslé - 2 evőkanál olvasztott vaj - 1 evőkanál porcukor - 5 dkg pirított mandulaszelet
Vágjuk nagyobb darabokra a sárgabarackot, majd a narancs levével tegyük lábasba. Lassú tűzön, állandó kevergetés meleltt főzzük a barackos narancskeveréket kb. 10 percig, vagy addig, amíg a sárgabarackok megmelegszenek és a narancslé elfő. Tegyük félre hűlni.
Az első hét hozzávalóból a szokásos módon 20 perc dagasztás, 20 perc kelesztés majd 20 perc dagasztással tésztát dagasztunk. A második dagasztás első 5 percében tegyük bele a narancsos sárgabarackot. (egy nagyon pici lisztet kellett rátenni, mert a tészta nem akarta felvenni a barackokat). Hagyjuk dagasztani még 5-10 percig. Olajozott felületre tenni a tésztát, (8 felé javasolta a recept felvágni, de én nagyon nagyoknak találtam) Így 24 felé szedtem, sodorjunk belőle hurkákat . Fogjuk meg az egyes darabokat középen, a végeket nyomjuk össze, majd csavarjuk a tésztát addig, ameddig egy rövid vaskos, kötélszerű tekercset nem kapunk. Kivajazott tepsire rakjuk, Kb. 40-45 percig keleszteni, majd előmelegített 220 fokos sütőben kb. 10 percig süssük. Eközben melegítsük fel a vajat és a cukrot kisebb lábasban, míg a cukor teljesen fel nem olvad. 10 perc elteltével vegyük ki a tekercseket a sütőből, majd kenjük meg őket vajas cukormázzal és szórjunk a tetejükre mandulát. További 5-10 percre tegyük vissza a tésztákat a sütőbe, amíg át nem sülnek, illetve aranyszínűek nem lesznek.
![Barackos tekercs, kel Barackos tekercs, kel](//gportal.hu/portal/emargit/image/gallery/tn_1140553950.jpg) |
![Barackos tekercs, megsült Barackos tekercs, megsült](//gportal.hu/portal/emargit/image/gallery/tn_1140553973.jpg) |
|