Wokos kukoricás csirke - HpKriszti
2006.03.01. 02:49
Wokos kukoricás csirke:
Egy nagyobb cs. mellet kicsontozunk, és vékony, hosszúkás csíkokra felvágunk. Teszünk kevés olívaolajat a wokba, majd rá a csirkét, sózzuk, borsozzuk, tehetünk egy csipetnyi majorannát is, és egy nagy fej fokhagymát átnyomva,v agy nagyon apróra összevágva. Nem tévedés, egy nagy fej, nem gerezd. Forgatjuk a húst, amíg kifehéredik, levet enged, majd mikor ez lesül róla, adunk hozzá egy doboz kukoricát (konzerv) én kettővel jobban szeretem, de mi nem vagyunk nagy húsevők, felöntjük tejszínnel, és hagyjuk összeforrni. Ha elég vékony csík volt a husi, és konzerv a kukorica, akkor minden megpuhult, ha mirelit kukoricát használunk, vagy vastagabb lett a hús, célszerű egy kis vízzel átfőzni, de fontos, hogy mielőtt a tejszínnel felöntjük, már lefőjön a víz róla. A legvégén belekeverünk egy óriási marék petrezselymet, apróra vágva. Párolt/főtt rizzsel tálaljuk.
|