Argentin Chilis kenyér - Era1966 (Böbsi)
2006.03.03. 00:17
ARGENTIN CHILIS KENYÉR – BÖBSI RECEPTJE!
50 dkg finom liszt 1,8 dkg élesztő 1 k.k búzakovászpor (szerintem el is hagyható, de akkor nővelni az élesztőt) 2 k.k síkér 2 k.k só 1 t.k őrölt kömény 1 fél chili paprika kimagozva, apróra összevágva 3 dundi fokhagyma jó apróra összevágva 3 dl tej + 1 e.k
Mindent bele a gépbe, én a chili paprikát az utólsó 10 percben dobtam bele. A dagasztás után, kikapcsolom a gépet és hagyom benne 1 órát kelni. Utána lazán átgyúrom, megformázom, bevágom a tetejét pengével, és sütőzacskóban tovább kelesztem még egy órát. (Lehet persze zacskó nélkül is, simán a tepsin.) Ha zacskóban sütöm a kenyereket, mindig hideg sütőben kelesztem másodszor, és 1 óra elteltével, rákapcsolom a hőfokot 175 fok-ra és 1 órát sütöm. Az utólsó 15-20 percben leveszem a hőfokot 160-ra. Ha nem zacskóban sütök, akkor előmelegített sütőbe rakom a kenyeret, nekem így sikerült szép kenyereket elérnem.
Megjegyzésnek csak annyit, hogy én 1 egész chili paprikát raktam bele, ami a párom szerint tökéletes mennyiség volt.
|