Csirke zöldségágyon - Kartika
2006.03.04. 02:20
Csirke zöldségágyon (én találtam ki):
Ki mennyi csirkét szeretne annyit bepácolni elöző nap és hűteni.
Pác: a húst kicsit bedörzsölni fűszersóval, rozmaringgal, 2 marék poréhagyma karikákat vágni rétegezve edénybe rakni, majd olajjal és 1-1,5 dl száraz fehérborral meglocsolni. Pár órát (vagy éjjel) állni hagyni. Én még ráncos (már öreg) almát is beáztattam egy kis vörösborba (de ez lehet áfonya, aszaltszilva is)
Másnap: fejenként (ahány fő eszik belőle) 1-2 szép nagy szem kruplit karikára vágni, póréhagymát, sárgarépát (és még amilyen zöldséget szerettek) karalábét, egy kis zellert (én imádom a gyömbért ebből is tettem egy 8-10 karikát) ebből lerakni egy sort.
Erre helyeztem a füszeres húst amit még megszórtam provanci füszerkeverékkel és egy kis sóval. Utána a maradék zöldséget rászórtam a húsra és leöntöttem a páclével. Fóliával lefedve pároltam kb. fél órát nem túl nagy lángon, majd a foliát levéve pirosra sütöttem a húst. Nagyon ízes és finom! (a piros a zöldségek között a vörösboros alma)
|