Mézes-krémes - Bezsa
2006.03.05. 20:27
Mézes-krémes
Hozzávalók:
Tésztához:
1 egész tojás
7 dkg vaj
15 dkg cukor
4-5 kanál tej
2-3 kanál olvasztott méz ( én nem olvasztottam)
1 kávés kanál szódabikarbóna
40 dkg liszt
Krém:
20 dkg vaj
15 dkg cukor ( legközelebb megpróbálom mézzel)
4 púpos kanál liszt
4 dl tej
A tojást és vajat a cukrot, a tejet és a mézet gőzön összeolvasztottam majd a szódabikarbónás liszttel a robotgéppel összedolgoztam ( kenyérsütőgéppel is lehet.)
4 felé osztottam és fél órát pihenni hagytam..
Lisztezett nyújtódeszkán egyenként vékonyra kinyújtottam és a tortakarimával kört vágtam ki belőle.
Sütőpapírral kibélelt sütőlemezre tettem és 10-12 perc alatt készre sütöttem (légkeveréses sütőben 180 fokon) a második lapnál már kicsit érdemes visszavenni a sütő melegét, mert már hamarabb sül a tészta. Világosbarnára sütöm őket.
A tepsiről rögtön tálcára húzom és amikor kihül, leszedem róla a sütőpapírt.
A tejet összefőztem a liszttel nagyon sűrű besamelmártást készítettem belőle. Hűlni hagytam. A vajat a cukorral habosra kevertem és a mártás kanalanként hozzáadtam.
Ezzel megkentem a lapokat az utolsó kivételével. A tetejére olvasztott csokit tettem egy kis olajat raktam a csokihoz. Egy másik edényben fehér csokit olvasztottam, szintén egy kis olajjal, majd egy kör formát öntöttem a csokimázra és még melegen villával mintákat rajzoltam.
Ezt a sütit egy nappal a fogyasztás előtt kell elkészíteni, mert a tésztának meg kell puhulnia.
|