Ropogós kenyérke – diétás kekszféle - E.Margit
2006.03.05. 23:22
Ropogós kenyérke – diétás kekszféle
30 dkg teljes kiőrlésű búza vagy tönkölybúza liszt (esetleg rozs)
3 dkg szezámmag
3 dkg margarin 2,5 dl tej
1 kk só
1 késhegynyi sütőpor
A hozzávalókból sima tésztát dagasztunk, majd zsírozott felületen vagy sütőpapíron egészen vékonyra nyújtjuk. Megszórjuk szezámmaggal, majd ezt egy kicsit belenyomjuk a nyújtófával. Négyszögekre vagy háromszögekre vágjuk, minden darabot megszurkálunk villával, majd 220 fokra előmelegített sütőben megsütjük 20 perc alatt.
Tipp: vizezett kézzel könnyű átrakosgatni a tepsire.
Vicus megsütötte ezt a kekszet, vegyes magokkal szórta meg. Nagyon ízlett nekik.
Én is megsütöttem a Ropogós kenyérkét. A tapasztalataim elég vegyesek :-)) Nekem nagyon ragacsos lett a tészta, még legalább 5 dkg tk. lisztet tettem hozzá, de még így is nagyon ragadt. Az olajos tálcán, megolajozva a tészta tetejét is, még sikerült kinyújtanom , de az elvágott darabokat alig tudtam a tálcáról felszedni. Nyúlt, mállott mindenfelé, ezért nem is tartotta meg a formáját, amilyenre vágtam. Ízre, állagra jó lett, amikor megsült, de frissen nem ropog. Ennek dacára, ha a fiamnak ízleni fog, akkor többször is meg fogom sütni, ideális kiegészítőnek tartom a fogyókúrás diétában.
Íme a kép róla, de nem dicsekvésnek szánom :-))

|